Nina Ontwerpt

Interieurontwerp, styling & grafische vormgeving

Portfolio

Project woonhuis Castricum

Project woonhuis Castricum

Modern, licht, strak, stoer, robuust, grafisch, natuurlijk, kleurrijk, speels, industrieel en Scandinavisch, dat zijn de uitgangspunten voor de look and feel voor het interieur van een prachtige jaren ´30 woning in Castricum.

De wens was een grote open leef keuken met een genoeg werkruimte, gezelligheid en licht. Om extra ruimte te creëren is de gehele achtergevel met 2,5 uitgebouwd. Over de gehele breedte van de achtergevel is een stalen pui geplaatst voor optimaal licht inval. Door de grote pui wordt buiten naar binnen gehaald en andersom.
Er is gekozen voor een strakke, mat witte keuken met een RVS blad. De hoge kastenwand in de keuken is van lichthout, wat een warme uitstraling geeft. Als contrast tegen de strakke keuken is er voor gekozen om de achterwand te bekleden met rauwe bakstenen.

Nina Ontwerpt | Moodboard sfeer Woonhuis Castricum

De eethoek is tegen de muur geplaatst waar een comfortabele zitbank is gecreëerd. Dit zorgt voor extra ruimte tussen de eethoek en de keuken. Boven de eethoek hangen diverse posters en kunstwerken, een echte art wall.

De zithoek en de eethoek zijn van elkaar gescheiden door een dubbelzijdige kast van de vloer tot het plafond met daarin verschillende vakken om verschillende items in tentoon te stellen. Om de openheid te behouden is er een leuk doorkijkje in de kast gemaakt.

De zitbank in de eethoek loopt helemaal door tot in de zithoek waar het dient als tv meubel en bureautje. Daarnaast zitten er over de gehele lengte opberglades in, multifunctioneel dus.
De zithoek is knus en gezellig. Er is ruimte voor een grote modulaire bank, die je eventueel in verschillende opstellingen kan neerzetten. De donkere muur achter de bank geeft extra pit aan de ruimte en staat mooi in contrast met de tegenover liggende lichte muur.