Nina Ontwerpt

Interieurontwerp, styling & grafische vormgeving

Portfolio

Project Silodam

Appartement Silodam

In het westelijk havengebied van Amsterdam is in 2002 een modern appartementengebouw neergezet, ‘De Silodam’. Het gebouw staat vrij in het water en heeft aan de oostzijde een prachtige uitkijk op het IJ.

Een groot appartement in de Silodam was toe aan een flinke metamorfose. Het bewuste appartement is verdeeld over twee woonlagen, met een vloeroppervlak van ruim 200 m2. De gehele oostzijde van de woning bestaat uit een glaswand waardoor je vrij uitzicht hebt op het IJ.

Nina Ontwerpt | 1 Moodboard Silodam

Creatieve rationale van dit project:

Niets voelt zo vertrouwd als de ongerepte natuur rond de Colorado River. De rivier die zijn eigen weg vindt, als een slang door het rode landschap.
Wanneer je je ogen sluit en terug denkt aan die fijne plek, wordt je overspoeld met warmte en geluk.
Het leven van het gezin uit Page, Arizona is dynamisch en avontuurlijk. Vele reizen heeft het gezin al mogen maken met nu een nieuwe uitdaging, Amsterdam.
De woning brengt rust, warmte en samenhang. Er is ruimte en aandacht voor iedereen.
Strakke moderne lijnen afgewisseld met ronde, organische vormen, soepel net zoals de Colorado door het landschap meandert. Met vloeiende bewegingen beweeg je je zelf door de ruimtes, er is steeds weer iets nieuws te ontdekken.
Warme natuurlijke materialen naast strak en robuust beton. De eenvoud en de innovatieve oplossingen in de ruimte. Een tijdloos interieur met ruimte voor kunst, cultuur, groen en design.
Het mooie uitzicht op het water komt naar je toe en brengt buiten naar binnen. Het licht dat gedempt naar binnen valt en de schaduwen die neerstrijken op de grond.
Een open woonplan waarbij er genoeg plekken zijn om je even terug te trekken of om elkaar juist op te zoeken.
Na een drukke werkdag kunnen neerploffen op de comfortabele zitelementen om met een kop thee en een boek weg te dromen bij de openhaard.
Een plek waar kinderen kunnen spelen, rennen, klimmen en hun grenzen en creativiteit kunnen verleggen. Een plek waar kinderen kind kunnen zijn. Samen relaxen en kletsen aan de ruime eettafel, terwijl de geur van versgebakken cake op je af komt. Heerlijk op het kleed rollen en spelen, terwijl papa de krant leest.
Een droomplek voor het hele gezin. Het voelt als thuiskomen.