Nina Ontwerpt

Interieurontwerp, styling & grafische vormgeving

Portfolio

Project "Eigen Huisstijl"

Project eigen huisstijl

Een belangrijk punt bij het opstarten van een bedrijf is het bepalen van een passende huisstijl. Wat wil je als bedrijf uitstralen, wat is zijn de missie en visie van je bedrijf. Vanuit je bedrijfsidentiteit wordt er gekeken welke lettertypes, kleuren, vormen etc. hier bij passen. Wanneer deze onderdelen goed in beeld zijn, wordt dit geheel toegepast in de vorm van een logo, visitekaartjes, flyers en de website.

Voor Nina Ontwerpt heb ik deze route ook bewandeld. Ik wilde dat Nina Ontwerpt veelzijdigheid uitstraalt. De naam Nina Ontwerpt kwam hieruit voort. Het bedrijf richt zich niet perse op één specifiek ontwerpdoel maar is van meerdere markten thuis. Ik heb mijn eigen voornaam gebruikt waardoor je een bepaalde toegankelijkheid en openheid uitstraalt als bedrijf.

Nina Ontwerpt | Huisstijl Visitekaartjes voorkant - printklaar

Er is gekozen voor de kleur zeegroen. Zeegroen is een combinatie van de kleuren blauw en groen. Deze kleur past perfect bij de identiteit van Nina Ontwerpt. Nina Ontwerpt staat namelijk voor betrouwbaarheid, creativiteit, toegankelijkheid, natuurlijk, jong en fris. Deze kenmerken zijn vanuit de kleurenpsychologie aan de kleuren blauw en groen gegeven.
Kleuren bepalen voor een groot deel de identiteit van je bedrijf en wat je daarmee uitstraalt.

Voor het lettertype is er gekozen voor een duidelijk, praktisch en modern lettertype. De ontwerpen die Nina Ontwerp voornamelijk maakt zijn praktisch en functioneel en de moderne stijl zie je hier vaak in terug komen.